Τελευταία προθεσμία για φτηνή εξαγορά πλασματικών ετών στο Δημόσιο πριν την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού !

Ο νόμος 4336/2015 με τους πίνακες 1 και 2 εκτόξευσε για πάρα πολλούς ασφαλισμένους την ηλικία συνταξιοδότησης , καθώς για τους περισσότερους ασφαλισμένους , οι οποίοι δεν είχαν συμπληρώσει την ηλικία και τα έτη ασφάλισης μέχρι τις 18.8.2015 , απαιτούνται πλέον πολλά περισσότερα έτη ασφάλισης για να αποφύγουν το ενδεχόμενο συνταξιοδότησής τους στα 67 έτη ,

Αυτό έχει ως συνέπεια να αποτελεί μονόδρομο , η αναγνώριση πλασματικών ετών από τους ασφαλισμένους για να μπορούν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και να φέρουν την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους πιο κοντά. Τα πλασματικά έτη που αναγνωρίζονται κατά κύριο λόγο είναι έτη τέκνων, σπουδών , στρατιωτικής θητείας κλπ.

Ωστόσο , το νέο ασφαλιστικό , το οποίο θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες θα επιφέρει σημαντικότατες αυξήσεις στα ποσά εξαγοράς της αναγνώρισης πλασματικών ετών , καθώς αυξάνεται το ποσοστό επί των αποδοχών του ασφαλισμένου βάση του οποίου θα υπολογίζεται το ποσό της εξαγοράς. 

Χονδρικά, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό σχεδόν του κόστους της εξαγοράς κάθε μήνα πλασματικού χρόνου ασφάλισης , για όσους καταθέσουν αίτηση εξαγοράς μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού.

Οι αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους , οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν σχετικά προσιτά ποσά εξαγοράς , αφού για κάθε μήνα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου πλήρωναν  6,67 % επί των αποδοχών τους. Όμως , μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και το νέο τρόπο υπολογισμού της εξαγοράς , το ποσοστό αυτό θα εκτοξευτεί στο 20%!!!

Για τους παραπάνω λόγους , και όσο υπάρχει αναμονή για τη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού , προκρίνεται άμεσα η κατάθεση αίτηση εξαγοράς πλασματικών ετών από τους ενδιαφερόμενους που έχουν δυνατότητα να αναγνωρίσουν έτη ασφάλισης , για να προλάβουν τον υπολογισμό του ποσού της εξαγοράς με σημαντικά χαμηλότερο ποσό!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close