Εξαγορά / αναγνώριση πλασματικών στο Δημόσιο. Φθηνη εξαγορά μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού

***ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΔΟΘΗΚΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΗ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ!***
—ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!

{ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ- ΤΕΚΝΩΝ-ΣΤΡΑΤΟΥ}

Με την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου 4387/2016, ως γνωστόν αυξήθηκε σημαντικότατα και σε ορισμένες περιπτώσεις υπερτριπλασιάστηκε, το κόστος εξαγοράς/ αναγνώρισης πλασματικών ετών !
Ωστόσο, όπως από την πρώτη στιγμή σπεύσαμε να διευκρινίσουμε, οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο είναι τυχεροί, διότι με βάση και την ερμηνεία που δίνεται στο σχετικό άρθρο του νόμου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όποιοι καταθέσουν αιτήσεις εξαγοράς μέχρι και το τέλος του 2016, το ποσό που απαιτείται για την εξαγορά (το οποίο παρακρατείται με δόσεις από την σύνταξη και δεν είναι απαραίτητο να καταβληθεί εφάπαξ), θα υπολογιστεί με βάση το παλαιό καθεστώς και θα είναι μεταξύ 90-120 ευρώ τον μήνα. Μετά την 1η Ιανουαρίου 2017 το ποσό αυτό θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 300 ευρω!
Οι δημόσιοι υπάλληλοι λοιπόν θα πρέπει άμεσα να διευκρινίσουν πόσα πλασματικά έτη μπορούν και πρέπει να αναγνωρίσουν για να θεμελιώσουν δικαίωμα με συγκεκριμένες ευνοικές διατάξεις ή για να προσαυξήσουν την σύνταξή τους και ακολούθως να κινήσουν την διαδικασία για κατάθεση αίτησης εξαγοράς ενώπιον του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close