ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ- ΜΗ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΙ ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΜΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΩΝ ΤΩΝ ΜΗΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2016.
Με το εξαιρετικά επείγον- όπως χαρακτηρίζεται- έγγραφό του, το οποίο κοινοποιήθηκε επειγόντως στις κατά τόπου αρμόδιες για την συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών Διευθύνσεις, ο Υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε ότι το αρ. 239 Ν.4389/2016 , περί υπολογισμού ως συντάξιμων των μηνών μέχρι τον Αύγουστο , για όσους εκπαιδευτικούς παραιτήθηκαν φέτος δεν θα ισχύσει, όπως είχαμε σημειώσει ήδη από τον Μάιο. 

Μόνο το γραφείο μας είχε ήδη επισημάνει πριν καν την ψήφιση αυτού του άρθρου, όταν και αναπτυσσόταν ο προβληματισμός για το αν θα υπολογιστούν ως συντάξιμοι οι μήνες μετά το πέρας της υπαλληλικής σχέσης των εκπαιδευτικών που φέτος έλαβε χώρα τον Απρίλιο, για να προλάβουν να υπαχθούν στον παλιό τρόπο υπολογισμού σύνταξης, ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα μπορέσει στην πράξη να εφαρμοστεί.
Ακολούθως, όταν ψηφίστηκε η επίμαχη διάταξη η οποία προέβλεπε ότι, παρά την αναδρομική λύση της υπαλληλικής σχέσης των παραιτηθέντων εκπαιδευτικών φέτος από την ημερομηνία της παραιτήσεώς τους, ο χρόνος μέχρι και 31 Αυγούστου θα υπολογιζόταν ως συντάξιμος, σημειώσαμε σε διάφορες δημοσιεύσεις και τοποθετήσεις μας σε μέσα επικοινωνίας, ότι το άρθρο 239 Ν.4389/2016 πάσχει νομικά λόγω αντίθεσης στο Σύνταγμα και στην νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Οι εκπαιδευτικοί που προσέβλεψαν σε αυτούς τους μήνες για την συμπλήρωση των προϋποθέσεων του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. σύμφωνα με όσα αναφέρει το έγγραφο, που δημοσιεύουμε παρακάτω, έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν την αίτηση συνταξιοδότησής τους, για λόγους πλάνης περί του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.
Σε επόμενες δημοσιεύσεις μας θα αναφερθούμε στην ερμηνεία των όσων αναφέρει το έγγραφο. Ελπίζουμε να δοθεί περαιτέρω προθεσμία για να λάβουν οι έχοντες έννομο συμφέρον εκπαιδευτικοί, τις αποφάσεις τους κατόπιν ορθής μελέτης.

File 29-8-16 - 3 50 38 μ.μ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close