120 ΔΟΣΕΙΣ. Λάθη στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και έλεγχος προ της αιτήσεως.

 

 

ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ. ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ.

– Η υπόθεση αφορά πελάτη μας , ο οποίος έχει κάνει διακοπή εργασιών στην Εφορία από το 2013 και υπεβαλε αίτηση συνταξιοδότησης το 2016. Πριν δυο μήνες περίπου, έλαβε έγγραφο από τον ΟΑΕΕ, που τον ενημέρωνε ότι η οφειλή του μαζί με τις προσαυξήσεις, ανέρχεται στα 39.000, εκ των οποίων έπρεπε να πληρώσει τις 19.000 μέχρι 31.5.2019, για πέσει το χρέος στις 20.000 και να αρχίσει να λαμβάνει σύνταξη αναδρομικά από το 2016.
– Όταν εισήλθαμε στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις 120 δόσεις, διαπιστώσαμε ότι το χρέος που καλούμαστε να δοσοποιήσουμε ανέρχεται στις 88.000 μαζί με τις προσαυξήσεις, δηλαδή εμφανίζεται υπερδιπλάσιο. Απευθυνθήκαμε στον ΟΑΑΕ, όπου μας είπαν αυτοί αντλούν τα στοιχεία τους από την ΗΔΙΚΑ και δεν ξέρουν τι γίνεται με την πλατφόρμα, περιμένοντας διευκρινίσεις , όπως πάντα ακούμε.
– Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι ο πελάτης μας, παρά το γεγονός ότι έχει διακόψει τις εργασίες του στην ΔΟΥ από το 2013 και όλα αυτά έχουν προσκομιστεί στον ΕΦΚΑ, εμφανίζεται μέχρι και σήμερα υπόχρεος απόδοσης εισφορών στον ΕΦΚΑ και εάν δεν είχε απευθυνθεί σε ειδικό και δεν είχε την τύχη να του έχει έρθει έγγραφο από τον ΟΑΕΕ που εμφάνιζε το ορθό ποσό , θα είχε πατήσει ένα κουμπί στην πλατφόρμα και θα είχε δοσοποιήσει και ενδεχομένως θα είχε επανυπολογίσει και ένα ποσό το οποίο δεν είναι υπόχρεος να αποδώσει.
– Ο άνθρωπος αυτός εάν δεν λυθεί το θέμα μέσα σε λίγες μέρες, θα χάσει την σύνταξή του αναδρομικά από το 2016, χωρίς δική του υπαιτιότητα
– Το θέμα αναδείχθηκε από το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ANT1 .
– Προσοχή προ της τελικής υποβολής της αίτησης για ρύθμιση σε 120 δόσεις.
– Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι εάν όντως τα ποσά που εμφανίζονται στην πλατφρόμα αντιστοιχούν στις πραγματικές σας οφειλές, εάν σας συμφέρει ή όχι να κάνετε επανυπολογισμό του κεφαλαίου της οφειλής σας σε σχέση με την σύνταξη που τελικά θα λάβετε, καθώς και τι θα πρέπει να κάνετε, εάν βρίσκεστε ήδη σε παλαιότερη ρύθμιση.
———————————————————————-
Για περισσότερες πληροφορίες
– Το site μας http://www.mavronaslaw.gr
– H σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/mavronaslaw/ ( ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΥΡΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ )

-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 87, Κέντρο Αθήνας, 3ος όροφος, ΤΚ 10678, Αθήνα
Κιν.: 6976063829
Τηλ.: 2130409404/210201861
E-mail: mavronasioannis@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close