Συντάξεις fast track και συντάξεις εμπιστοσύνης (video Mega Tv)

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» κάναμε μια προσέγγιση του νέου εργαλείου των συντάξεων fast_track και των συντάξεων εμπιστοσύνης που με τροπολογία του Υπουργειου Εργασίας «μπαίνει στον αγώνα» της εκκαθάρισης και διεκπεραίωσης των εκκρεμών συντάξεων, αλλά και της επιτάχυνσης έκδοσης των νέων. Αυτό που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι αυτό που αλλάζει ουσιαστικά είναι το χρονολόγιο έκδοσης και καταβολής της σύνταξης, καθώς έρχεται πολύ πιο μπροστά μεν η καταβολή, έπεται δε ο έλεγχος των ασφαλιστικών στοιχείων που θεμελιώνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης και το ύψος του ποσού, με αποτέλεσμα να απομένει ως εκκρεμότητα η οριστικοποίηση της σύνταξης.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε πρωτοβουλία κατατείνει στην επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής σύνταξης είναι ευπρόσδεκτη. Αναμένουμε αυτό να επιταχύνει ουσιαστικά τις περιπτώσεις απλών συντάξεων(ένα ταμείο με βεβαιότητα ασφαλιστικού ιστορικού) και να αποσυμφορήσει τις πιο δύσκολες.

Ποτέ βεβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να ευοδωθεί κάθε τέτοια προσπάθεια που δίνει μεγάλη βάση στα ηλεκτρονικά συστήματα που διαμορφώνονται στον e ΕΦΚΑ, πρέπει ο Οργανισμός να έχει αρκετούς και καταρτισμένους και ορεξάτους υπαλλήλους που χειρίζονται τα συστήματα και τους φακέλους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μην μένει πίσω στις προτεραιότητες των αρμοδίων.

Οι υπολογιστές μας διευκολύνουν στην ψηφιοποίηση, την ταχύτητα και την διασύνδεση. Τα προβλήματα συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να τα λύνουν οι άνθρωποι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close