Στο κυριακάτικο φύλλο της καθημερινής αθλητικής εφημερίδας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ( 22.2.2015) , έκανε δηλώσεις ο δικηγόρος των γραφείων μας , Γιάννης Μαυρωνάς ,σχολιάζοντας την απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή 20.2.2015 το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών ( ΑΣΕΑΔ) , επί της διαφοράς που είχε προκύψει από την προσφυγή της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης κατά της μετακίνησης της αθλήτριας στον αντίστοιχο σύλλογο του Ολυμπιακού .
Η υπόθεση αυτή, πέρα από τη δημοσιότητα που προσέλαβε, παρουσίασε τεράστιο νομικό ενδιαφέρον , λόγω των πολύπλοκων ζητημάτων αθλητικού δικαίου που ανέκυψαν κατά την εκδίκασή της, τα οποία είχαν να κάνουν με την ερμηνεία που έπρεπε να δοθεί σε έννοιες και τις έννομες συνέπειές τους , όπως μεταγραφή , συνεχής παραμονή σε σωματείο, προσωρινό πιστοποιητικό μεταγραφής, νομικός δεσμός μεταξύ αθλητή και σωματείου.
Το ΑΣΕΑΔ , με την απόφασή του επικύρωσε τη μεταγραφή της Ασημάκη στον Ολυμπιακό. Το σχόλιο του δικηγόρου του γραφείου μας, Γιάννη Μαυρωνά , στην εφημερίδα Πρωταθλητής είχε ως εξής:
Νομικά, το σημείο-κλειδί για την επίλυση της υπέρ του Ολυμπιακού δεν ήταν παρά η απόφαση της LENπριν από ένα μήνα και με το ΑΣΕΑΔ ακόμα να μην έχει εκδώσει απόφαση, να διαγράψει την αθλήτρια από τα μητρώα της Βουλιαγμένης σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και να αποσαφηνίσει ότι δεν θα την δεχτεί να αγωνιστεί σε άλλο σωματείο πλην του Ολυμπιακού. Κρίνω, ότι η απόφαση αυτή επηρέασε καταλυτικά την τελική απόφαση του ΑΣΕΑΔ, καθώς σε περίπτωση που η μεταγραφή ακυρωνόταν, η αθλήτρια δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να αγωνιστεί με τον ΝΟΒ στο Euroleague και θα επικρατούσε πανδαιμόνιο με μια πολίστρια να ανήκει σε άλλο σωματείο σε επίπεδο Ευρώπης και σε άλλο σε επίπεδο Ελλάδας. Σήμερα, είδαμε τη λήξη μιας δικαστικής διένεξης περίπλοκης και πρωτοφανούς από κάθε πλευρά για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα. Και αυτό δεν το αναφέρω απλά γιατί πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνίδα πολίστριααυτή τη στιγμή ή για το μεγαλύτερο συμβόλαιο σε επίπεδο ερασιτεχνικού αθλητισμού την τελευταία τουλάχιστον πενταετία. Αλλά γιατί σπάνια μέχρι σήμερα αθλητική Ομοσπονδία ή ακόμα και το ΑΣΕΑΔ έχουν εξετάσει θεμελιώδεις έννοιες του αθλητικού δικαίου, όπως μεταγραφή, μετακίνηση και παραμονή σε ένα σωματείο, υπό το ταυτόχρονο και διαλεκτικό πρίσμα μεταξύ εθνικού και διεθνούς δικαίου. Είναι θέματα που συχνά παραμένουν θολά και σπάνια η σαφής οριοθέτηση τους επιχειρείται. Σήμερα, αυτά επιλύθηκαν και μάλιστα ξεκάθαρα από τη νομολογία του Ανωτάτου Αθλητικού Δικαστηρίου της χώρας με ισχύ δεδικασμένου. Και το δεδικασμένο αυτό θα επηρεάσει εφεξής τα αντίστοιχα ζητήματα στο σύνολο των μεταγραφών σε κάθε άθλημα.