Βιογραφικό

Ο Γιάννης Μαυρωνάς είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,  απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών της Νομικής Αθηνών στο Δημόσιο Δίκαιο, έχοντας μέσα σε αυτά τα πλαίσια παρακολουθήσει μαθήματα Διοικητικού Δικαίου, Συνταγματικού Δικαίου, Δικαίου Δημοσίων Συμβάσων και Δικαίου Περιβάλλοντος.

Έχει σημαντική εμπειρία σε δικαστηριακό επίπεδο έχοντας και παρασταθεί σε πλήθος υποθέσεων αστικού, διοικητικού και ποινικού δικαίου. Επίσης έχει ασχοληθεί με πλειάδα υποθέσεων στο επίπεδο των διαφόρων διοικητικών, κυρωτικών ή πειθαρχικών σταδίων. Παράλληλα, μέσω της παροχής των υπηρεσιών του σε εγχώριες και αλλοδαπές εταιρείες, έχει αναπτύξει τις ικανότητες για παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων σε σύνθετα θέματα που άπτονται του αστικού, εταιρικού, διοικητικού, ποινικού και ασφαλιστικού/ εργατικού δικαίου. 

Έχει εξειδικευθεί στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δίκαιο, συμβουλεύοντας καθημερινά ασφαλισμένους και υποψήφιους συνταξιούχους σχετικά με τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και προβλήματα. Έχψει συγγράψει πολλά άρθρα σχετικά με τα θέματα της Κοινωνικής Ασφάλισης και κάνει διαρκείς παρεμβάσεις- τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης (τηλεοπτικά-ραδιοφωνικά- ηλεκτρονικά ) σχετικά με τις σχετικές νομικές εξελίξεις και την αντίστοιχη επικαιρότητα.

Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργείου Εργασίας, υπηρετώντας στο ΕΤΕΑΕΠ ( επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ) και έχει συμμετάσχει στην συγγραφή του ασφαλιστικού νόμου 4670/2020

Διετέλεσε επίσης νομικός σύμβουλος και παραστάτης εφοπλιστικών εταιρειών.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close